over de galerie

Sinds 1995 heb ik een eigen expositieruimte tot mijn beschikking. Hier exposeer ik alleen eigen werk. De intentie is om twee maal per jaar een nieuwe expositie samen te stellen. Als deelnemer aan Atelierroute 99 is de galerie geopend op de laatste zondag van de maand van 11.00 uur tot 17.00 uur. Bent u op zoek naar een bepaalde foto, dan kunt mij altijd telefonisch of per mail bereiken voor een afspraak. 0595 572913.

U kunt op de hoogte gehouden worden middels de nieuwsbrief.

huidige expositie

 

“Ode aan Laaxum “

In deze expositie geef ik een beeld van mijn project Laaxum. In augustus 2013 las ik een artikel van Joost Zwagerman, die lyrisch schreef over de schilderijtjes, die de Friese schilder Willem van Althuis had gemaakt van de voormalige visafslag in Laaxum.
Laaxum ligt aan het IJsselmeer en heeft de kleinste vissershaven van Europa en de gebroeders de Vries vissen daar nog altijd op bot.
Nu was ik benieuwd naar dat gebouwtje en ik ben daar de volgende dag gaan kijken. Het was in niet al te beste staat en de voorgevel werd al gestut. Willem van Althuis had het gebouwtje vanuit een zelfde standpunt ongeveer 20 keer geschilderd in kleurrijk grijs.
Ik ben de opnamen in kleur gaan maken en om in geest van WvA te werken ben ik “out of focus ” gaan fotograferen.
Zo zag je wel de contouren maar niet de onvolkomenheden . De variatie in beeld bereikte ik door op zeer verschillende tijden te fotograferen en onder steeds ander lichtomstandigheden. Ik heb een serie met 21 foto’s gemaakt in de loop van drie en half jaar.
Deze serie heeft samen met een grote foto van het IJsselmeer in juni 2017 in Museum Belvédère in Heereveen gehangen.
Naast deze serie  hangen er ook nog een aantal foto’s, die ik in Laaxum heb gemaakt en dit zijn vooral opnamen van het iIJsselmeer.

Deze expositie hangt er nog steeds ien is alleen te bezichtigen op afspraak.   06 22371463

.

.